Centralt beläget i Stenungsund

Bostadsrättsföreningen Kristinedal ligger strategiskt beläget, med all närservice man kan tänkas behöva, och endast 10 - 15 minuters promenad, på gångväg eller cykelbana, till havet, hamnen och vårt  vackra köpcentrum här i Stenungsund. Med bussen, "tättingen", som har hållplats strax utanför området, är man nere vid centrum på ca 5 minuter.

Bygget av vår bostadsrättsförening, som numera ingår i HSB Göteborg, påbörjades 1979, och Kristinedal med sina 95 radhuslägenheter stod färdigt våren 1980.
 

Vacker natur och boende för alla åldrar

När arkitekterna planerade området Kristinedal, beslöt de sig för att göra så få ingrepp i naturen som möjligt. Här finns små typiskt bohusländska bergknallar precis inpå husknutarna, terrängen är kuperad och björk- och pildungarna ger våra hus en lummig och vacker inramning. Flera av våra gårdar har namn som Björkdungen, Gläntan och Lönnhörnet.

Här bor totalt ca 200 personer, med en jämn fördelning av olika åldersgrupper. För barnen finns grönytor, fotbollsplan och skatepark vid skolan som ligger i närheten och två stycken väl tilltagna lekplatser att leka på.

För att öka säkerheten för barnen, finns mopedhinder vid varje mindre infart till vårt område. Har man bott i villa, eller längtar efter en egen täppa,men vill slippa det ansvar som det innebär med villaboende, så är Kristinedal ett mycket bra alternativ. Här finns inga trapphus, alla har sin egen ingång i markplan och en egen täppa/uteplats.
 

För dig som granne och medlem.

 I kvartersgårdens samlingslokal pågår nästan dagligen någon form av aktivitet. Här spelas Bridge och anordnas kurser sam-tidigt som vi försöker hålla våra traditioner levande, genom att årligen anordnanden av midsommarfest och kräftskiva. Däre-mellan har vi två gemensamma städdagar, vår och höst, då vi hjälps åt att snygga till i vårt område.

Styrelsen har också informationsmöten med föreningens medlemmar, bl a budgetmöte och årsstämma. Information kommer också till medlemmarna i form av ett blad som heter Kristinedalsnytt.

Fakta:
Byggnadsår: 1979/80
Beteckning: Söbacken 4:1
Areal: 30 016 m²

Total lägenhetsyta:
8 697  m² fördelad på:
 

2 rum och kök 24 st
3 rum och kök 20 st
4 rum och kök 46 st
5 rum och kök 5 st

Summa lägenheter:

95 st


Lokaler:
Kvartersgård med en 
totalyta om 218 m².

Garage:
8 st garage-längor, totalyta om 1 411 m² och totalt 71 garageplatser.

Sophantering:
Källsortering, d.v.s. papper, glas, kartong m.m. slängs i avsedda containrar vid Kristinedals förskola.

I närheten:
Förskola
Skola
Livsmedelsaffär
Skatepark

Elbilsladdning:
Möjlighet till elbilsladdning finns i samtliga garage. Den som önskar nyttja elbilsladdningen kontaktar styrelsen.

Den fasta kostnaden för att nyttja laddboxen ligger på 175 kr i månaden. Kostnaden per kWh är för närvarande 2,50 kr.

INGÅR I HYRAN

Digital-TV:
Via Telia fiber-nätverk i alla lägenheter.

Bredband, internet:
Här i Kristinedal ingår internetuppkoppling.
100 Mbit ingår som standard men upp till 1000 Mbit är möjligt att få mot en extra kostnad.

IP-telefon:
Abonnemangsavgift för Telia Bredbandstelefoni ingår i hyran, dvs så kallad "fast telefoni". Avgifter för samtal tillkommer från Telia.

Uppvärmning: 
Fjärrvärme; Ingår i månads-avgiften (hyran).

Vatten: Kommunalt, ingår i
månadsavgiften (hyran).

Bostadsrättstillägg:
Ingår i hyran.